Espresso – Din lokala tidning
wizex

Wizex fortsätter 50 årsjubileet med “The Boys”

KONSERT. För sju år sen gjorde det ursprungliga Wizex en bejublad konsert i Osby som lockade över 3000 personer. Pengarna gick till att utveckla musikskolans möjligheter att bredda verksamheten. I början på detta året firade bandet 50 år med flera fullsatta konserter på Kulturhuset Borgen. Men det tar inte slut där.

Redan tiden efter årets konserter så fanns ett sug att fortsätta med musiken tillsammans.

– Ja först och främst så hade vi väldigt roligt tillsammans och ville fortsätta träffas och spela, berättar Mats Nilsson.

– Men efterhand kände vi också att vi behövde något gemensamt att se fram emot. Ett mål med vårt intresse.

– Eftersom Kikki var fullbokad så var ett alternativ att starta ett nytt band och spela just den musik som vi vuxit upp med, fortsatte Tommy Stjernfeldt.

Resultatet blev ändå att Wizex är fundamentet i musiken men att alla medlemmarna fick lägga till just sina favoriter från ungdomsåren. Därmed föddes The Boys.

KUL TILLSAMMANS

Det gemensamma målet har nu blivit nya bokade konserter på Borgens scen i vår.

– Vi hoppas att det fortsatt finns intresse av att dela en kväll med oss, säger Tommy Karlsson.

– Våra konserter i våras sålde slut på några timmar, och vi siktar på slutsålt även nu. Förutom vi fem ”Boys” så är Emelie Stjernfeldt och Tim Sörensson med igen, fast nu även som solister i några låtar. Plus att vi nu breddar vår repertoar med egna favoriter. Wizex ”The Boys” har planerat för tre konserter i april.

– Ja nu har vi vårt mål och får anledning att fortsätta ha kul tillsammans, avslutar Mats.

TEXT: JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x