Espresso – Din lokala tidning
Wizex gör comeback med konsert i Knislinge

Wizex gör comeback med konsert i Knislinge


Git Persson ny sångerska

MUSIK. I november kommer Wizex till Knislinge för en unik konsert. Inför en stundande turné har bandet valt att ha Hässleholmbördiga sångerskan Git Persson på sång.
– Detta känns spännande. Äntligen får man komma ut på vägarna och sjunga inför publik igen! Och med Wizex dessutom. Jag har börjat hårdträna!

Wizex har under åren bjudit upp till dans på många av landets dansbanor och folkparker. Med ”Miss Decibel” och Kicki Danielsson på sång, deltog de i melodifestivalen 1986. Bandet har faktiskt anor från 1963 och har även haft Charlotte Perrelli, Lena Pålsson och Paula Bennsäter som sångerskor.
Efter några års uppehåll är det dags för bandet att dra ut på vägarna igen. Wizex gör comeback med konsert i Knislinge 6 november, efter att ha haft premiär i Laholm.

Sittande publik

Konserten blir dock inför sittande publik då den är upplagd som en show.
– Vi har bokat in ett 10-tal föreställningar på olika platser där vi ska bjuda på låtar från både min och Wizex karriärer. Jag har övat på sång tre, fyra timmar om dagen den senaste tiden, och tränat upp mig med många långa promenader; det gäller ju att komma i form både sångmässigt och fysiskt så att jag kan ge publiken i Knislinge en bra konsertkväll med mycket glädje, menar Git.

Wizex gör comeback med konsert i Knislinge
Wizex gör comeback med konsert i Knislinge Folkets Park. Ny sångerska är Git Persson.
Lång väntan

Fram tills att pandemin började med alla restriktioner i samhället hade Git tre jobb som hon alternerade mellan; kryssningsvärd med sång och musikquiz på Tallink Silja färjorna, sångerska i Erik Lihms Trio och som ena delen i en duo tillsammans med Tico Glasier körde hon latinska rytmer med sång på spanska.
– Men det blev plötsligt stopp för allt i mars 2020! Färjorna slutade att gå och publika evenemang ställdes in. Sedan dess har jag väntat på att få komma ut och sjunga igen. Så det kändes fantastiskt att Wizex hörde av sig. Självklart ville jag ut och sjunga igen, menar hon.

Wizex gör comeback med konsert i Knislinge
Från foppatofflor till högklackat

Wizex har nu gjort ett par framträdanden i TV under hösten; TV 4 morgon och Bingolotto, för att i liten skala känna på att uppträda offentligt igen.
– Det känns verkligen som att gå till allt från ingenting – från foppatofflor till högklackat, skrattar Git.
En ny låt; ”Lite gammalt – lite nytt” (Eric Iversen) har varit uppe och ”bubblat” på Svensktoppen under sommaren, och blir även namnet på de tio konserter som nu är inbokade.

Första gången med Wizex

Git Persson har sjungit med flera dansband under sin 35 åriga karriär som heltidssångerska; exempelvis Kellys, Curt Haagers och Fernandoz. Wizex har hon dock aldrig samarbetat med tidigare.
– De har ju en liknande erfarenhet som jag av folkparkerna och mycket gemensam publik. De är underbara människor och jag tror och hoppas att vi tillsammans kan locka många som följt våra karriärer genom åren. Min låtskatt från mina dansband och deras kända låtar, tror Git.

Ut och sjunga på egen hand

Git Persson, som ursprungligen kommer från Hässleholm, flyttade i augusti från Norrtälje ned till Blekinge. Där köpte hon ett litet hus på en arrendetomt, 350 meter från havet. Hon trivs vid kusten i det sydsvenska landskapet.
Så kan Git även tänka sig att åka ut och sjunga själv på äldreboenden och för Pro-föreningar i Sverige nu när restriktionerna börjar släppa. Med egen ljudanläggning och förinspelat komp som hon kan ta med i bilen och runt hundra intränade låtar, står hon beredd.
– Jag håller på att bygga upp ett kartotek. Efter en långdragen pandemi som denna har jag inget att förlora och allt att vinna!

Text: Thomas Edgren
Foto: Wizex

Några minnesvärda händelser ur ditt musikliv?

  • När vi i Kellys kom in på Svensktoppen första gången med ”Ett litet ljus” 1996. Vi låg elva veckor på förstaplatsen! Totalt hade vi tio låtar på Svensktoppen, varav fyra tog sig till förstaplats.
  • Att fått vara kryssningsvärd på Tallink Silja-färjorna med all publikkontakt, sång och musikquiz var fantastiskt.
  • När danska dansbandet Kandis skulle ha 20-årsjubileum. De hade hört mig sjunga och ville ha med mig på en duett i ett dansk tv-program där även Smokie och Johnny Logan var med!
  • Dansbandsveckan i Malung! Inget slår dessa magiska kvällar. Där har jag varit med sedan 1995.
  • När jag som första sångerska fick utmärkelsen Guldklaven för ”Årets sångerska” år 2000. Lars ”Babsan” Wilhelmsson var programledare.
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x