Espresso – Din lokala tidning
Artur Strids nya detektivroman

Artur Strids nya detektivroman

Dödens termin

LITTERATUR. Artur Strid är en välkänd profil i Osby då han har verkat som lärare, studirektor, författare, konstnär och som hembygdsforskare. Han har skrivit ett antal romaner, en diktsamling och dramat “Eld i Berget” som blev sommarteater i Lönsboda med Kuppmakarna.

Nu i dagarna debuterar Artur Strid inom deckarfacket med detektivromanen ” Dödens Termin” som utspelar sig under en termin i läroverksmiljö i Äsphult.
Det är ett klassiskt drama med de tre enheterna som är: tidens, rummets och handlingens tid.
– Det är en annorlunda deckare då det är jag som berättar i boken som innehåller kärlek, mord, känslor, spänning och den skildrar också naturmiljön.
Boken utspelar sig under 60-talet.
– Jag kan avslöja att kriminalkommissarien från Växjö kommer till aulan på läroverket och säger namnet på den som har utfört mordet. Mer än så säger jag inte nu, säger Artur skrattande till oss.
Artur Strids nya detektivroman är på 112 spännande sidor och man skall kunna sträckläsa den.

När vi på Espresso var och besökte Artur i mitten av september så var boken på tryckeriet och skulle komma nytryckt vilken dag som helst. Boksläppet var ännu inte fastställt, men det kommer att ske nu under hösten. Bokens omslagsbild har sonen Kristian målat då han är konstnärligt lagd.
– Det är inte omöjligt att det kommer en uppföljning inom denna genren, avslutar Artur med.

Text & foto: Anita B Svensson

Här kan du läsa om en annan lokal författare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x