Espresso – Din lokala tidning
Att spara är tryggt

Att spara skapar trygghet

EKONOMI. Sparade pengar kan behövas om något oförutsett händer i din vardag. Ett annat syfte kan vara att spara till ett större inköp i framtiden. Därför är det viktigt att de sparade pengarna kan växa tills du ska använda dem.

En sak är säker. Att spara skapar trygghet. En placeringsrådgivares roll är att visa dig vad det finns för olika möjligheter. I dagsläget finns väldigt många val för hur du kan placera dina pengar och det kan kännas svårt att välja. Inför en placering diskuterar placeringsrådgivaren, tillsammans med dig, fyra olika faktorer som påverkar vilket resultat du kan få – risk, tid, urval och uppföljning.

Olika risker

Vilken risk du är villig att ta påverkar. De flesta vill begränsa risken men samtidigt få en bra utveckling i sin placering. Man ska vara medveten om att det finns ett samband mellan risk och möjlighet. Begränsar du din risk så kan det leda till att din möjlighet till utveckling minskar. Det är viktigt att förstå vad risk innebär och att hitta en nivå som passar dig och dina pengar.

Tid och urval

Den andra faktorn som påverkar är tiden. Det är viktigt att veta att tiden bygger värde. Vi brukar diskutera risk och tid tillsammans. Om du väljer en bred placering, gällande risk, så är du ofta vinnare över tid.
Urvalet är viktigt och det är här vår kunskap som placeringsrådgivare kommer in. Tillsammans med dig väljer rådgivaren placeringar ur alla fonder på marknaden, både bankens egna fonder och övriga på marknaden.

Ta hjälp med planeringen

Det är långt ifrån alla som har tid, eller intresse, att sätta sig in i vad som är mest lämpligt att placera i och att sedan följa upp placeringen över tid. Vi är alla bra på olika saker. Det är därför det kan vara viktigt som kund att välja att arbeta tillsammans med en placeringsrådgivare som hjälper till med både urval och uppföljning. Så får du bättre ordning på din ekonomi.
Eftersom fonder är en långsiktig placering och tiden bygger värde, rekommenderar vi att en placering bör ses över i alla fall årsvis.

Sparande är personligt och unikt – utifrån just ditt behov. Boka därför tid för finansiell rådgivning hos din placeringsrådgivare.

Text: Richard Barba och Sebastian Hovander
Placeringsrådgivare Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x