Espresso – Din lokala tidning
Att ta tjuren vid hornen

Att ta tjuren vid hornen

HUNDTANKAR. Vilka hästveckor jag har haft. Jag har faktiskt parat mig med Valter! Två gånger!
Husse sa att det var en “rejäl omgång “jag fick. Matte tyckte att husse var tramsig när han sa så. Själv tyckte han att det var roligt, för han skrattade så magen hoppade.

Valter och jag träffades första gången i Hässleholm för att se om vi gillade varandra. Matte sa att hon ville att vi skulle få chansen att leka lite ihop innan vi skulle para oss. Men jag gillade honom så mycket så vi satte igång direkt efter 5 minuter! Det gäller att ta tjuren vid hornen som husse brukar säga!
Sedan åkte vi dit dagen efter och körde en omgång till… (husses ordalag).

“Blau rög” eller valpar

Nu måste vi vänta ett par veckor innan vi kan se om det blivit några valpar. Det vet man inte säkert förrän man varit hos veterinären och gjort ultraljud, säger matte.
– Nä det kan lika gärna va “blau rög”, sa husse.
Han pratar så konstigt ibland, jag röker väl inte och har aldrig gjort. Är det någon som släpper rök är det nog husse.
Matte är mest orolig så inte suggabuggan Majvor kommer in och sitter ihjäl valparna.
– Vi får ha både valphage och stängda dörrar till tvättstugan, sa hon en dag.
Majvor har nämligen ingen “finmotorik ” hon är fruktansvärt klumpig.
– Ungefär som du sa husse till matte. Jo det stämmer faktiskt. Matte har blivit ännu fumligare och mer snubbelfotad efter sin cellgiftsbehandling.

Majvor går på lydnadskurs

Matte tycker att jag blivit lite trött sista dagarna och Majvor ränner runt mig och ska lukta på mig hela tiden. Men matte är ju också trött och behöver vila ofta så vi brukar ligga på soffan och vila lite varje dag.
Majvor är bara trött på morgonen, då orkar hon knappt gå ut och kissa. Matte brukar locka ut henne annars sätter hon sig på hallmattan och blundar. Däremot är hon pigg resten av dagen, speciellt om hon får följa med i bilen.
Hon och matte går på lydnadskurs i Vinslöv hos Roger. Matte säger att det är jättekul och att Majvor är duktig, men jag tror att hon “kryddar” lite för varken matte eller Majvor är speciellt duktiga när dom övar här hemma. Fast då säger matte bara att man måste ha tålamod när man tränar en engelsk bulldog. Då tänkte jag att det stämmer säkert för alla hundar kan ju inte vara lika smarta som en tax.

Betty (och Susanne)

Läs tidigare krönika om Betty här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x