Espresso – Din lokala tidning
Bernol Home i Slättaröd

Bernol Home i Slättaröd

Färg, mode, inredning och presenter

MODE/NÄRINGSLIV. Bernol Home i lilla Slättaröd utanför Bjärnum har utökat från ren färghandel till inrednings-, present, och modebutik. Bakom det nya konceptet står Charlotte Andersson. Hon lämnade jobbet som dekoratör på H&M i Köpenhamn för att flytta hem till Bjärnum.

Hyllor och ställ dignar av allt från barnböcker och leksaker till rökelse, ekologiska delikatesser och kläder i vårens färger. Bernol Home i Slättaröd är fortfarande en färgbutik i grunden med målarfärg för stora som små projekt. Men mycket har hänt sedan Charlotte tog över butiken 2017.
– Min pappa har lastbilar och köpte fastigheten. Han sa till mig att om du flyttar hem till Bjärnum så har jag jobb till dig, skrattar Charlotte.

Fokus på närproducerat

Efter ha varit ett familjeföretag i generationer som bland annat tillverkade sin egen linolje- och slamfärg är det nu nästa familj som har tagit över Bernol.
– Min mamma har till exempel en agentur inom inredning och mode, och vi började med att ta in hennes sortiment. Sedan har det växt med olika produkter. Nu fokuserar vi på svenskproducerat, och gärna lokal tillverkning i Skåne.

Utflyktsmål

Och det breda utbudet i butiken har lockat många kunder, berättar Charlotte.
– De som kommer hit stannar ofta i en timme och tittar runt. Många går och cyklar på vägarna här ute. Min förhoppning är att vi ska kunna få till ett litet café under sommaren. Då kan vi bli ett ännu bättre utflyktsmål. Jag håller även på att sätta ihop en webbshop. Och i höst ska vi utöka sortimentet med lite baskläder för herrar.

Aktiv på Instagram

Den som vill få en djupare inblick i vad butiken har att erbjuda kan söka upp Bernol Home på Instagram.
– Jag jobbar till exempel mycket med sociala medier. En följd av det är att många i byarna runt omkring har fått upp ögonen för oss. Färgkunder har vi ända från Ystad till Smålands mörka skogar. Många har blivit lite förvånade när de har kommit hit och sett förändringarna, säger Charlotte.

Text & Foto: Erik@espressomedia.se

Läs om ett annat familjeföretag här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x