Espresso – Din lokala tidning
Broby Gästis belönades med Gyllene Gaffeln 2021

Broby Gästis belönades med Gyllene Gaffeln 2021

MAT. Äntligen! Efter en lång pandemi har Husmanskostens Vänner åter kunnat samlas för att äta sig igenom lunchmenyerna på ett antal lunchrestauranger i Kristianstad, Hässleholm, Osby, Bromölla och Östra Göinge kommuner. Sällskapet Husmanskostens Vänner verkar för att på olika sätt stödja den svenska husmanskostens bevarande och vill med sin utmärkelse Den Gyllene Gaffeln premiera lunchrestauranger som frekvent serverar högklassig och välsmakande husmanskost.

Ett antal näringsställen i alla de fem kommunerna var föreslagna för provätning, ett betungade arbete som sysselsatt sällskapet sedan i våras. Vid Sällskapets senaste lunchmöte den 21 oktober var uppdraget således genomfört och det var dags för korandet av 2021 års vinnare. Sällskapet är oftast oense om det mesta men en sak var vi överens om. Broby Gästis belönades med Gyllene gaffeln 2021 – enhälligt utsedd. Krögarparet Sylvia Devnell och Fredrik Malmberg, i spetsen för sina duktiga medarbetare, är väl värda utmärkelsen.

Motiveringen lyder:
“För enastående matlagning och personlig service i genuin gästgivarmiljö med fokus på klassisk husmanskost i modern skepnad.”

Vi är dessutom övertygade om att var och en som besökt Broby Gästis de senaste åren håller med oss. Prisutdelningen skedde vid en enkel ceremoni den 18 november.

Ett stort grattis för väl förrättat värv!

Vid penna och bestick,
Bengt Arne Larsson
Ordf. Husmanskostens Vänner

Husmanskostens Vänner hittar du mer om här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x