Espresso – Din lokala tidning
Christensens säljer allt från foder till snittblommor

Christensens säljer allt från foder till snittblommor i Hästveda


NÄRINGSLIV. I oktober firar Christenssens i Hästveda 15 år. Företaget har växt sedan starten, både när det gäller sortiment och storlek.
– Som det står på vår lastbil – vi är butiken med det mesta för de flesta, säger Tonny Christenssen.

Men när det tog fart för 15 år sedan var det nära att Tonnys liv tog en helt annan vändning.
– Jag jobbade som lastbilschaufför och min fru som lärare i Klippan och de sökte en ny fordonslärare. Jag sökte jobbet och fick det på en torsdag… på söndagen hörde ägaren till Ljungs foder av sig till mig och sade att han ville sälja sitt företag.
Tonny fick ta ett snabbt beslut. Han tackade nej till lärartjänsten och tog över verksamheten i den gamla Möllan i Hästveda. Idag säljer Christensens allt från foder till snittblommor och mycket mer.

Pellets blev ett startskott

Fodersortimentet utökades först med en del bygg- och trädgårdsmaterial, men det var först när Christensens började sälja värmepellets som det tog fart ordentligt.
– Säljaren på Agrol trodde inte att vi skulle lyckas bra, men vi hamnade på topp tio i sverige på deras försäljningslista det året. Det var helt magiskt, som de brukar säga på Idol, skrattar Tonny.
Verksamheten växte, och växte ur den tidigare lokalen. Butikens nuvarande lokal – en gammal möbelfabrik – blev hyresledig och med ett framtida löfte om att köpa den flyttade Tonny hela verksamheten till de betydligt större lokalerna.

Service och priser

I samma veva började även Isabel Karlsdotter i företaget. Hon är idag personal­ansvarig på butiksgolvet. Företaget har sammanlagt nio anställda.
– En butik som vår lever på god service, säger hon. Vi är vana vid att hjälpa kunderna att lasta in i bilarna, och just nu är det många som vill beställa sina varor och få dem utomhus på grund av pandemin. Många tror kanske att det är dyrt att handla i en liten butik på landet, men blir ofta positivt överraskade när de kommer hit.
– Vi säljer hellre två grejer billigt än en grej dyrt. Eftersom vi inte är bundna till särskilda leverantörer bestämmer vi själva helt över vårt sortiment, flikar Tonny in.

Brett sortiment

Och sortimentet är brett i butiken. Från foder och byggmaterial har verksamheten kompletterats med färg, massor av uteväxter, fiskeutrustning och snittblommor, för att nämna en del.
– Vi köpte inkråmet i en nedlagd blomsteraffär, och i början blev det nästan lite komiskt. Kunder som tidigare sällan köpt blommor kom hem med buketter från oss.. det var väl så att fruarna undrade vad som hade hänt, skrattar Tonny.

Jubileum i höst

Under året brukar butiken även anordna en del jippon utomhus, bland annat en populär smådjursmarknad vår och höst.
– Nu har vi både fågelinfluensa och corona som ställer till det, men så fort vi kan kommer det att bli en marknad igen. De senaste gångerna har vi ut­ökat med lite vanliga marknadsstånd och det vill vi gärna utveckla. i Oktober firar butiken 15 år och i samband med det kommer vi såklart också att ha någon slags tillställning, säger Tonny.

Text & Foto: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x