Espresso – Din lokala tidning
Goda avsikter

Demokrati – när den är som bäst

LEDARE. Har ni funderat på valet nästa år? Det har våra lokala partier gjort ett tag nu. Strategier, budget, frågor, marknadsföring, aktiviteter etc. Några är säkert redan klara medan andra är mitt uppe i planeringen.

Demokrati när den är som bäst. Det är stor skillnad på det lokala valet jämfört med det nationella. Lokalt är vi oftast överens om det mesta. Även om vi har olika partitillhörighet, så har vi samma bakgrund, ibland en nära relation, barn i samma förening, gått skola ihop och vill ofta samma sak även om vägen fram kan skilja. Så varför ska man då bry sig? Jo för det viktigaste av allt är att vi engagerar oss. Det är engagemanget som är skillnaden.

Demokrati innebär yttrande- och åsiktsfrihet men också möjligheten att välja just det parti som motsvarar mina förväntningar. Men hur lätt är det egentligen att jämföra? Inte lätt alls. Alla vill i princip samma sak. Det som skiljer är vägen dit. Det är den resan som avgör. Det lokala parti som bäst motsvarar de flestas åsikter – vinner rättvist.

För att du ska kunna jämföra så kommer vi att låta alla partier som vill, superkort tydligt och konkret, berätta om deras lösning. Du ska därmed, hela vägen fram till valet, kunna jämföra samtliga partier i ett gäng olika viktiga frågor. Syftet är att du i god tid ska hitta vilket parti som bäst kan representera just din röst. Demokrati när den är som bäst.

Vi inleder i denna tidning med att ta reda på vilka frågor som partierna kommer att prioritera lite extra. Om du saknar det du tycker borde vara prioriterat, så hör gärna av dig till oss.

Text: johnny@espressomedia.se

Här läser du förra ledaren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x