Espresso – Din lokala tidning
Den kvinnliga superhjälten "Hotflash"

Den kvinnliga superhjälten “Hotflash”

HUNDTANKAR. “Aprilväder”, sa matte en dag när vi satt i köket och tittade ut på löven som dansade runt på altanen. Hon hade öppnat altandörren fem minuter tidigare för att gå ut och sätta sig i vårsolen, men stängde snabbt dörren när hon insåg hur kallt och blåsigt det var.

För bara några dagar sedan hade vi varit ute i trädgården och njutit av solen. Matte och husse hade dessutom ätit rulltårta och druckit kaffe i solen. Husse städade förrådet och matte satt på stolen och kommenterade allt han gjorde.
Dom verkar alltså ha väldigt olika åsikter om vad som skall sparas eller slängas. Själv låg jag i mattes knä som vanligt, Majvor sprang omkring och drog upp grästuvor ur gräsmattan.
Matte skällde på henne och husse blev mer och mer irriterad; “Hunna-j….”
“Nä nu går vi in, sa matte, innan husse får ett utbrott… “

Ett par dagars vila

Nu var det varma vädret slut för denna gången, det var kallt och blåsigt. Matte var trött och vi passade på att vila ett par dagar. Men efter ett par dagar orkade matte ta med oss ner till sjön en runda så att Majvor fick bada fötterna. Hon är galen i att bada fötterna den där Majvor och matte tycker det är bättre att hon badar i sjön än i lerpölarna. Själv gillar jag inte att bada, det är liksom alldeles för kallt och för vått för en liten dvärgtax.
Jag gillar värme, jag ligger alltid under mattes täcke hela nätterna och på dagarna ligger jag helst i soffan under värmefilten.

Som en liten kamin

Men på nätterna behöver jag ingen värmefilt. Matte är som en liten kamin, hon är varm som en gammal AGA-spis, säger husse ibland. För tillfället är det värre än vanligt. På nätterna har hon nämligen “vallningar”. Hon far upp och öppnar altandörren och ställer sig där och pustar för att i nästa sekund krypa ner under täcket och dra en extra filt över sig.

Ingen rolig kombo

“Klimakteriet i kombination med cellgifter är ingen rolig kombo”, säger matte. “Nä, tänkte jag att det är min själ inte så roligt att dela säng med den kvinnan heller.”
Hon borde egentligen få en egen tv-serie där hon spelat superhjälte. Då skulle hennes namn kunna vara den kvinnliga superhjälten “Hotflash”. Dessutom skulle jag kunna vara hennes trogna medarbetare och Majvor skulle vara vår orädda beskyddare.
Det hade minsann varit en bra tv-serie!

Betty (och Susanne)

Läs förra krönikan om Betty här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x