Espresso – Din lokala tidning
Var är våren

Var är våren?

Hundtankar. Fy fabian vad det stormade häromdagen! Jag vågade knappt gå ut. Matte skojade med mig och sa att hon hade ju koppel på mig så jag behövde inte vara rädd för hon skulle hålla mig som en taxballong i luften så jag inte blåste bort.
Jag gick bara ut en liten runda sedan ville jag hem igen. Majvor den stora” suggabuggan” klafsade på som vanligt, jag tänkte att inte ens en orkan hade flyttat på den klumpen!

Matte har det tufft nu, hon har gått hemma och hittat massa saker som behöver förnyas och köpas in till våren! Till exempel nya tapeter i sovrummet, nytt soffbord, nya vårkläder och nya utemöbler. Husse suckar och stänger öronen. Men matte är en handlingskraftig kvinna så rätt vad det var kom det hem en lastbil med nya utemöbler! Husse blev ganska snopen, men matte hade redan städat altanen och fått hjälp att flytta dom gamla möblerna och få dit dem nya.
“Lite tråkigt att det inte går att styla altanen med mattor och dynor än sa matte, men det är kanske bra för då har jag nåt att se framemot.”

Vilken tur

Matte är så påhittig för när husse klagar på att hon gör för mycket “vanvettesaffärer” så säger hon bara “ja du har ju alltid tyckt om att jag är så spontan.”
Då säger husse tyst för sig själv; ” Det är en jäkla skillnad på att vara spontan och att vara galen.”
Ändå vet vi allihopa att när sommaren kommer och grillen är tänd kommer han leende sjunka ner i den nya soffan och öppna en iskall öl och säga “Vilken tur att vi köpte dessa sköna möblerna i vintras!”

Mellomys

På helgerna har vi haft mellomys i vår familj, ja mys och mys… Husse ligger och kollar idrottsresultat på sin surfplatta (eftersom matte inte vill flippa över till text-tv hela tiden). Jag och Majvor sover och i helgen var även Fridas mops Knubbe på besök. Majvor och Knubbe turades om att snarka i kör så matte fick skruva upp tv:n.
Matte tycker att det har varit bra kvalitet på bidragen i år, allt från uppiggande bidrag till vackra ballader och lite “hårdrock “. Till och med husse har fått en favorit (Clara Klingenström) matte har ett par favoriter.

Gamla foton

Förutom att titta på tv har matte börjat kolla gamla foton som hon tagit senaste åren, detta resulterande i att hon började toklängta till våren och sommaren!
Nu planerar hon allt hon ska göra när corona försvinner och hon är frisk igen. Resor med vänner, fiska, greja i trädgården och mycket mer!
Husse säger att hon ska nog planera in lite viloperioder också men matte säger att det kommer en dag när man får vila för evigt. Det verkar ju vara något att se fram emot tänker jag, men vad vet jag? Jag är ju bara en väldigt gullig tax.

Betty (och Susanne)

Läs den förra krönikan om Betty med familj här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x