Espresso – Din lokala tidning
Vårkänslor

Vårkänslor

HUNDTANKAR. “Vårkänslor!” skrek matte en dag. “Åh vad skönt med sol och plusgrader! Man känner livet i sig ( som Ronja Rövardotter uttryckte sig)”.
Själv tänkte jag att det var inte mycket liv i den käringen just nu. Matte hade blivit ganska trött och sliten efter sista omgången cytostatika. Hon hade legat i sängen i tredagar och knappt rört sig. Själv låg jag givetvis och vaktade henne så ingen kom och tog henne ifrån mig. Majvor hade åkt på semester till Frida, hon har liksom lite svårt att ta det lugnt när matte är sjuk.

Vårkänslor eller inte, jag tycker att det är riktigt skönt med egentid med matte. Vi kan kela och gosa både dag och natt utan att “suggabuggan” kommer och förstör allt. Dessutom löper jag tydligen nu också och då är jag lite mer tjurig än vanligt säger matte. Jag förstår inte vad hon menar för jag är verkligen inte tjurig! Möjligtvis har jag lite kortare tålamod och vaktar matte lite mer nu men det är ju bara för att jag är den enda i familjen som förstår hur mycket hjälp matte behöver just nu! Husse fattar ingenting och Majvor håller ju på att springa ikull matte med sitt “stimmande”.

Vårkänslor
Betty myser hos matte Susanne.
Rosa volangtrosor

Jo det är tur att matte har mig som är så mån om henne! Taxar är kända för att älska sina hussar och mattar, vi har liksom ett sjätte sinne. Men även om matte mår dåligt så är hon lika envis som vanligt ( jo, det tycker husse med). Hon säger att jag måste ha tikskydd på mig om jag ska sova i sängen hos henne! Hon har köpt ett par rosa “volang-trosor” som jag ska ha på mig när jag löper. Jag ska erkänna jag blir lite förnärmad av detta tvång, som om jag inte sköter min hygien! Det finns andra i denna familjen som borde sköta sin hygien lite bättre.

Vill ha valpar

Nåja jag är ju smartare än min familj så när matte har tagit på mig ” trosorna” så går jag och lägger mig i korgen för att markera att det minsann är jag som bestämmer var jag vill sova, sedan när matte sover tar jag av mig “trosorna” och smyger upp i sängen utan att hon märker det! Sug på den ni! Vem är smartast i denna familjen?
Nästa gång jag löper vill dock matte att jag ska ha några valpar. Men vi får väl se om hon hittar en hane som jag gillar. Jag har hört henne prata med Frida om att jag ska ögonlysas och ställas ut först, men tydligen är det någon som heter covid som bestämmer när det blir…. som om någon annan kan bestämma över en tax…

Betty (och Susanne)

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x