Espresso – Din lokala tidning
Viktigt att ställa upp för medmänniskor

Det är viktigt att ställa upp för medmänniskor

ANGELÄGET. Percy Olsson driver sedan 25 år tillbaka ett litet frukosthotell i centrum av Hässleholm. Han och hans sambo Jeanette hjälper de utsatta i Hässleholm sedan 2014.

Percy och Jeanette tycker det är viktigt att ställa upp för medmänniskor som behöver hjälp och som de kan underlätta för.
– Det kan vara daglig kontakt med våra vänner, och då är det här på hotellet som de är välkomna till. Kaffe och bulle hämtas på Pressbyrån. Mat hämtas på Pastavagnen, där vi betalar med pengar som är skänkta till vår förening. Hjälpen kan även bestå av klädutlämning.
– Om du behöver hjälp från oss så kan du komma hit till oss spontant. Eller också skriva meddelande via FB på HiH:s sida (Hemlösa i Hässleholm), säger Percy.

Samarbetet med HiH

Samarbetet mellan frukosthotellet och HiH startade för sju år sedan.
– Ja, vårt samarbete började med att Ingela Hansson som startade upp HiH, helt enkelt frågade oss om vi ville vara med och sponsra frukosten på lördagarna. Självklart ville vi det, och på den vägen har det varit sedan dess. Och nu är det sju år sedan vår ideella insats började. Vi har växt mycket sedan starten, och många vet om att vi finns och kan hjälpa dem, fortsätter Percy att berätta.

Tillfälligt uppehåll för Corona

– Under normala förhållanden när vi inte har pandemin, så är vi en grupp på 20 personer som har rullande schema för att servera frukost på lördagar och söndagar. Men nu under pandemin så får vi tyvärr göra uppehåll. Så fort vi får börja umgås och restriktionerna är borta så kommer vi att börja igen med frukosten, avslutar Percy intervjun.

Text: anita@espressomedia.se
Foto: Privat

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x