Espresso – Din lokala tidning
Entab & Göinge Greenbike

Entab & Göinge Green­bike

Näringsliv/Fordon. För ett år sedan flyttade Entab & Göinge Greenbike in i nya lokaler i Knislinge. Intresset för fordonet Fatbike ökar ständigt och med ett breddat sortiment ser Nicklas Gyling redan ett behov av att utöka både lokaler och personal.

Entab & Göinge Green­bike har hittat ett koncept som rullar på. Sortimentet sträcker sig från kemprodukter, verktyg och gummistövlar till elcyklar, Fatbikes och fyrhjulingar.
– Jag köpte själv en Fatbike för några år sedan för jag tyckte det såg coolt och roligt ut. Sedan köpte jag några till för att testa att sälja dem och de gick åt direkt, berättar Nicklas Gylling.

Högsäsong för elfordon

Företaget Entab & Göinge Greenbike AB kickades i gång för tre år sedan. Den här tiden på året startar säsongen för elfordon på allvar. Och för att hålla försäljningen uppe under hela året har man även valt att satsa på ett brett sortiment av andra varor.
– Just nu håller vi på att utöka med fler verktyg. Vi börjar faktiskt att bli lite trångbodda även i dessa lokalerna och håller på att anställa fler säljare, säger Nicklas.

Nytt hela tiden

Om någon har missat vad en Fatbike är så kan den beskrivas som en elscooter med breda däck. Ofta med utseende­detaljer lånade från MC-kulturen, som lång framgaffel och högt styre.
– Marknaden har exploderat och det kommer nyheter hela tiden. När man beställer en container från Kina brukar det ta undefär sex månader innan den kommer fram. Under den tiden hinner det ofta komma massor av nya modeller.
Fatbike är ett kul fordon att köra, men funkar även utmärkt för pendling, menar Nicklas.
– Det är ju betydligt billigare än att köra en bil fram och tillbaka till jobbet, och ser fräckt ut när man ska köra ner till stranden på sommaren! Det har funnits många aktörer som har köpt in containrar och sålt av, men vi jobbar på att vara en seriös och långsiktig leverantör. Vi har sålt Fatbikes så långt upp i landet som Gävle.

Text: erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x