Espresso – Din lokala tidning
Glädjeakademin förbereder en glittrande show

Glädjeakademin förbereder en glittrande show

Glädjeakademin förbereder en glittrande show
Glädjen spirar på scenen
Glädjeakademin är inne på sin 23:e repetition och den 2 april 2022 är det dags för premiär! Med strålkastarna riktade mot sång-, dans-, teater- och shownummer planerar det här gänget scenrävar att ta publiken med storm!

Fyra föreställningar ska det bli i Älmhult, sedan åker showen vidare till Osby och Glimåkra. Glädjeakademien förbereder en glittrande show och har nu fått upp farten nu. Planen är att det gäng som startade tillsammans som fotbollslaget ÄIF Akademin i Älmhult ska sätta upp en ny föreställning varje år. Enligt Jessica Persson, som står för regi och manus tillsammans med Lasse Magnusson, har formkurvan gått spikrakt uppåt sedan starten.
– Från början fanns nog en viss tveksamhet mot att ställa sig på en scen. Nu har hela gänget blivit riktiga scenrävar, säger Jessica.


Nerverna i styr

Vi haffar Caroline mellan scenpassen, som är en av dem i gruppen som har en hel del erfarenhet från scenen sedan tidigare.
– Jag dansade just på Folkans scen när jag var liten, berättar hon.
– Jag är inte alls särskilt nervös, jag har både spelat teater och sjungit mycket innan.
Både Caroline och Amelia har varsin tjusig paljettklänning – och vackra klänningar är något som Amelia älskar.
– Särskilt prinsessklänningar! Jag har spelat teater innan när jag gick på Montessoriskola och tycker jättemycket om att dansa och sjunga!
Skådespelarna i gänget kommer främst från Älmhult och Östra Göinge, några av dem hör även hemma i Osby och Tyringe. För Caroline och Amelia är Älmhult hemmaplan, så även för Pontus som är gängets stora Elvistolkare.
– Jag har stått på scenen många gånger och sjungit, det är fantastiskt kul, säger han.


För Felix är scenen en ny utmaning.

– Mitt största intresse är fotbollen och jag har aldrig testat detta förut. Men jag tycker att det är jättekul, och jag är absolut inte nervös, säger han.
Från Macken till Jack Sparrow
Repen har dragit igång igen efter ett kortare uppehåll på tre veckor. Glädjen över att stå på scenen igen är tydlig när de olika inslagen i den kommande föreställningen rullas upp ett efter ett.
Den glittrande showen som kommer att framföras i två akter innehåller det mesta – det bjuds både på fantastisk dans, skönsång, hårda rockare och folkkära karaktärer från såväl Macken som Pirates of the Carribbean.

Vill aldrig gå hem

Pär Angser från Älmhults IF är den som drog igång projektet Glädjeakademin.
– Vi har funderat på att göra en show tillsammans i många år, och nu är det äntligen på gång. Sedan vi startade har alla tagit till sig scenen. Vi brukar ha en bestämd sluttid för våra rep, men den hålls nästan aldrig. När vi har repat klart är det många som vill göra ”sin grej” och greppar micken fört att inta scenen!


Text: Anna Svensson, Erik Johannesson
Foto: Johnny@espressoreklam.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x