Espresso – Din lokala tidning
Glädjeakademin planerar show

Glädjeakademin planerar för show

FÖRENINGAR. Pär Angser har varit engagerad i Älmhults IF i 42 år. De sista sex åren har han lagt all fokus på akademin för ett 30-tal fantastiska personer med en intellektuell funktionsvariation. Nu har fotbollen i akademin utvecklats till något större – Glädjeakademin. Denna gång har Pär tagit hjälp av Jessica Persson och Lasse Magnusson. Med andra ord ska det bli stor show.

Det finns flera föregångare att inspireras av, men trion är noga med att gå en egen väg.
– Ja det beror ju väldigt mycket på gruppen, menar Jessica Persson. Det är där vi måste börja. Just nu famlar vi lite i blindo men är samtidigt fyllda av förväntan.
I skrivande stund är alla i akademin helt ovetande om satsningarna.
– Alla är stjärnor på sitt sätt, menar Pär Angser i Älmhults If. Nu får alla visa fram fler sidor när Glädjeakademin planerar för show. Både på och bakom scen.

Start i Glimåkra

Gemensamt för alla i akademin, där de flesta har Downs syndrom, är glädje och kärlek.
– De flesta är spontana och har nära till kramen. Corona har gjort det extra svårt.
Starten på Glädjeakademin, då planerna ska presenteras coronasäkert, sker i Glimåkra där träningen genomförs vintertid. Nu blir det inte bara fotboll utan en gång i veckan kommer revyparet Jessica och Lars på besök.
– Vi har idéer men det mesta är oskrivet, berättar Lars. Vi vill blanda och kan tänka oss ta med andra in på scen. Just nu är allt möjligt.

Söker finansiering

Just nu handlar mycket om att finansiera projektet.
– Detta är på riktigt, förklarar Pär. Det kräver en riktig scen med bästa ljus och ljud. Det är kostnader som vi måste hitta finansiering till. Men frånsett det så planerar vi en återkommande show på Borgen i Osby, Glimåkra och Folkets Hus i Älmhult. Varje år med start i mars 2022.

Text och foto: johnny@espressoreklam.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x