Espresso – Din lokala tidning
Gruppcykling igång igen

Gruppcykling igång igen

FÖRENINGAR. Sedan pandemin slog till våren 2020 så har (ESC) Elmhult sport club som ett resultat fått ställa in sina ledarledda pass. Nu är de äntligen igång igen.
– Ja vi har börjat resan tillbaka, berättar Henrik Palmberg. Först vid skolstarten i augusti, som var en lämplig början. Sen dess har det blivit fler tillfällen.

Cykelsektionen har tidigare haft flest deltagare på träningar under vårarna, mycket beroende på Vätternrundan som brukar hållas i juni.
– Vi hoppas att många som cyklat ensamma eller i mindre grupper, är sugna på att komma tillbaka nu med vår Gruppcykling igång igen. Flera av årets evenemang och tävlingar har vi flyttat till hösten.

Cykelsporten växer

Försäljning av cyklar för motionsbruk har ökat under pandemin. Föreningen hoppas nu att flera av dem vill testa att cykla i grupp nu när det blir möjligt.
– För oss som motionsklubb handlar gruppcykling om att tillsammans kunna cykla både lite längre och lite fortare än man klarar av själv, menar Henrik.
På onsdagar erbjuder föreningen en lite kortare runda på max två tim. På söndagsmorgonen startar gruppen klockan nio med fokus på distans, vilket kan ta tre timmar eller mer.

Gruppcykling igång igen
Gruppcykling är igång igen hos Elmhult sport club.
Testa cykla i grupp

Måndagscyklingen har varit väldigt uppskattad med upp till 40 cyklister som sen delats upp i grupper som ”kort och lugn”, mellan och en snabb/lång. Måndagen passar alla dem som vill prova på att cykla i grupp.
– Det är fokus på landsvägscykling men man kan komma med sin mountainbike eller hybrid-cykel om man inte har en racer, förklarar Henrik. Vi kan också ha en grusvägsgrupp om intresset finns.
Just nu är ESC i uppstart av måndagsträningen så antalet är inte så många. Alla är således välkomna och glöm inte hjälmen. Den är obligatorisk.

Gravel – en ny trend

Grusvägscykling eller ”gravel” som det kallas i cykelbranschen är en ny trend inom cykling sedan några år tillbaka. Det kräver en lite kraftigare racercykel där man får plats med breda däck. Det är perfekta cyklar om man vill blanda grusvägar och asfalt och är betydligt lättare än en mountainbike och perfekt för att cykla utanför asfaltsvägar.
– Vi har arrangerat några lopp på grusväg de senaste åren, berättar Henrik. Bland annat ett par grusrallyn runt Möckeln med specialsträckor där man ”vrider ur trasan” och däremellan sociala transportsträckor.

Text: johnny@espressomedia.se
Foto: ESC

Här kan du läsa mer om föreningsliv.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x