Espresso – Din lokala tidning
Osby simsällskap blev årets förening

Osby Simsällskap blev årets ungdomsförening

FÖRENINGAR. Osby Simsällskap firade ifjol 50-årsjubileum. Intresset för föreningen är stort. Nu har Osby SS också utsetts till Årets Ungdomsförening i nordöstra Skåne. Bakom utmärkelsen står Sparbanken Skåne.

Det flyter på riktigt bra för Osby Simsällskap. Detta trots alla utmaningar som coronapandemin medfört. Klubben har idag 230 aktiva simmare i åldern 2-25 år och utöver det ett betydande antal motionärer.
Espresso berättade i förra numret om brottarklubben Velo som nyligen knep andraplatsen i kategorin Årets Ungdomsförening på nordöstra Skånes Idrottsgala. Osby Simsällskap blev årets ungdomsförening.

Motto för alla

Föreningens motto är “Simning åt alla efter var och ens behov”. Mångfald, bredd och individuell utveckling är nyckelord. Osby SS tillhör bland annat landets främsta klubbar när det gäller parasimning. Inte mindre än tre av klubbens parasimmare är med i landslaget. Dessutom har föreningen en nära 50-procentig könsfördelning och även en 50/50-fördelning när det gäller svenskfödda och utlandsfödda bland sina medlemmar.
– Mångfald är otroligt viktigt för oss. Idrottens har en viktig roll för att skapa förståelse för andra och andra kulturer. Det ska vi inte underskatta. Föreningslivet betyder mycket för samhällets utveckling, säger chefstränaren Lars ”Nodda” Nord och berömmer många andra lokala idrottsföreningar i norra Skåne.

Lyfte fram Inkluderande arbete

Just det inkluderande arbetet i Osby Simsällskap lyfte Sparbanken Skåne fram i motiveringen till utmärkelsen Årets Ungdomsförening. Motiveringen lyder:
”En förening där alla är välkomna och där verksamheten flyter på år efter år. Med små medel har man skapat en stor klubb där alla känner en gemenskap i vått och torrt.”
– Vi vill verkligen hylla föreningarna som gör skillnad under denna tuffa tid. Osby SS är väl värda priset Årets Ungdomsförening, säger Mikael Forsberg på Sparbanken Skåne, den som överlämnade utmärkelsen.

Osby Simsällskap blev årets ungdomsförening
Chefstränaren Lars ”Nodda” Nord med prischecken då Osby SS blev årets ungdomsförening. Foto: Osby SS
Tufft för många

Coronapandemin har gjort att mycket av den roliga tävlingsverksamheten stått stilla under det senaste året, berättar eldsjälen ”Nodda”.
– Restriktionerna har varit tuffa för våra äldre ungdomar, medan de som är 15 år eller yngre kunnat hålla igång med träning på ett bra sätt. Tävlingsdelen har varit det allra svåraste, alla externa tävlingar har varit inställda, men vi har gjort vad vi kunnat för att fortsätta med interna tävlingar när situationen tillåtit det.
Vad betyder utmärkelsen Årets Ungdomsförening för er?
– Det betyder mycket. Förutom det erkännande som utmärkelsen innebär så är priset på 25 000 kronor ett viktigt tillskott till kassan. Vi är jätteglada.

Fakta
Osby Simsällskap bildades 1970. Föreningen har idag cirka 300 medlemmar. Priset som Årets Ungdomsförening innebar, förutom ära, 25 000 kr till verksamheten. Sparbanken Skåne stödjer det lokala föreningslivet och är även engagerad i Nordöstra Skånes Idrottsgala. Arrangemanget hölls inte i år på grund av pandemin, men priserna delades ut ändå.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x