Ett av de mera populära besöksmålen inför julen är Hanaskogs gård. Hit kommer både dem som bor nära och dem som finns på lite avstånd. Oavsett så är det viltboden som lockar.
Hanaskogs gård har skapat jultraditioner för många som ser en möjlighet att tillföra läckerheter till julbordet. På plats finns Frenne med personal och bjuder besökare på glögg och pepparkakor. Utbudet i Viltboden är bred och inkluderar rökta produkter och viltkött. Här finns även korv av olika slag och smak. Självklart i form av prinskorv. Men du kan också köpa pastejer, skinka och kött från änder.
Viltboden tar emot både 17 och 18 december mellan 09.00 och 16.00.
Fakta Hanaskogs slott
Hanaskogs slott är ett svenskt slott i Hanaskog, vid Helge å söder om Knislinge, i Östra Göinge kommun, uppfört åren 1852–1854 efter ritningar av Hans Jakob Strömberg.
Historia
Hanaskog omnämns första gången i ett dokument från 1308, då riddaren Åke Ingvarsson ägde sex hemman där. På 1500- och 1600-talen tillhörde Hanaskog medlemmar av släkten Walkendorff.
Vid tiden för Skånes erövring från Danmark bildade fröken Anna Citzwitz herrgården av två halva bondgårdar. Längre fram var svenska riksrådet Ebbe Ulfeldt ägare av Hanaskog. Vid hans död 1682 tog statsverket Hanaskog som betalning för hans skulder och sålde det 1700 till häradshövding Peter Rosentvist.
1827 såldes Hanaskog till greve Carl Axel Wachtmeister, som ägde fideikommisset Vanås. Han lät 1852–1854 uppföra det nuvarande tegelhuset i två våningar och gjorde om gårdens utseende till ett verkligt herresäte. Innan dess hade den gamla mangårdsbyggnaden rivits, bestående av endast en våning, uppförd 1758, av friherre Arvid Reinhold von Nolcken. Från 1891 ägdes det av hans dotterson, landshövdingen i Kristianstads län, friherre Louis De Geer d.y. och efter honom av sonen Arvid De Geer. Hanaskog har stannat i släkten och ägs nu av friherre Willem De Geer.
Källa: Wikipedia