Espresso – Din lokala tidning
I väntan på sommaren

I väntan på sommaren

HUNDTANKAR. Vi myser i trädgården! Ja, i alla fall de minuterna när det inte stormar, regnar eller haglar. I dag tog matte ut hängmattan, hon “asade” ut fårskinn, kudde och filt och vi lade oss tillrätta.
Majvor försökte också hoppa upp men tack och lov var hon för klumpig.

Väl uppe i hängmattan suckade vi till, och slappnade av. Solen kikade fram bland molnen, det var lite kyligt men vi kurade ihop under filten. Vi hann ligga där ungefär 15 minuter sedan var himmelen svart!! Två minuter senare haglade det och vi fick samla ihop alla saker och springa in igen.
Nästa dag var det plötsligt 19 grader varmt och träden började slå ut. I väntan på sommaren får vi nyttja de dagar och stunder vi kan få värme. Jag och matte älskar sol och värme.
– Ja, förutom på nätterna, säger matte. Då ska det vara svalt i sovrummet.
Själv bryr jag mig inte för jag ligger alltid under täcket tätt intill matte, för hon är varm och skön.

Härliga vänner

Matte har bara två cellgiftsbehandlingar kvar! Sedan blir det strålning i tre veckor.
– Harregud! Jag minns knappt hur man mår när man är frisk, sa hon en dag.
Diskbråck, spinal stenos, utmattningssyndrom, cancer m.m.
– Jag är tacksam för att jag har så många vänner som hör av sig som jag kan prata med, sa hon en dag till husse.
– Ja det är väl bara en tidsfråga innan käkarna är utslitna, sa husse tyst.
– Vad sa du? frågade matte.
– Nä, jag sa att det bara är lite tid kvar tills du mår bättre igen.

Rastlös eller soffliggare

Husse har börjat tröttna på alla mattes påhitt om saker som hon tycker behöver förbättras där hemma. Allt från rabatter till plattsättning . Husse gillar mer “soffliggning” säger matte ibland. Jag förstår inte vad det är för fel på det? Jag älskar också att ligga på soffan! Majvor och matte är mer rastlösa , dom vill att det ska hända något hela tiden.
Jag hoppas att matte kommer att fortsätta med sina vilostunder även sen när hon mår bättre igen. Vi försöker i alla fall hålla igång våra morgonpromenader ner till sjön. Majvor passar på att bada och matte sitter på någon sten och bara njuter, och jag letar upp en strimma sol där jag kan ligga och njuta av livet.

Betty (och Susanne)

Bettys förra text läser du här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x