Espresso – Din lokala tidning
Goda avsikter

Lokalt och närproducerat

LEDARE. Hänger ni med i vad som händer i den lokala tidningsbranschen?
De lokala tidningarna blir allt färre i takt med att de köps upp och hamnar i fjärran mediehus. Kristianstadsbladet och Smålandsposten tillhör sedan tidigare Gota media från Kalmar, som äger över 20 tidningar runt om i södra Sverige.

Nu är även Norra Skåne uppköpt av Gota Media och Bonnier, som delar på ägandet. Det är idag osäkert hur det ska fördelas. Vid uppköp blir oftast det lokala engagemanget ersatt av lönsamhetskrav från aktieägare. Det innebär nästan alltid samordning av resurser i syfte att minska kostnader för att på sätt betala investeringen. Lokalt och närproducerat en gång i tiden men inte nu längre.

Nerläggningen av Lokaltidningen i Kristianstad och Hässleholm fick därmed sin förklaring då de redan ägdes av Bonnier. Smålänningen med Veckobladet är en del av Hallmedia i Jönköping. De blev först uppköpta av Mitt Media som i sin tur blev uppköpta av Bonnier News.

Så idag delar Stockholmsbaserade Bonnier och Gota media i Kalmar på tidningsmarknaden i Älmhult, Osby, Östra Göinge och Hässleholm. Med ett undantag – Espresso media. Undertecknad äger och driver denna tidning tillsammans med Thomas, Jessica, Ingela, Erik och Anna. Vi bor i Hässleholm, Osby och Östra Göinge och en enda sak driver oss. Ett lokalt engagemang. Espresso är med andra en närproducerad äkta lokaltidning som vi delar ut till 52 000 hushåll – varje gång.

Text: johnny@espressomedia.se

Lös förra ledaren här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x