Espresso – Din lokala tidning
Målericompaniet - en personlig målarfirma

Målericompaniet – en personlig målarfirma

NÄRINGSLIV. Med över trettio år i branschen satsar Stefan Thörnqvist återigen på en egen målerifirma. Målericompaniet i Syd AB vill vara en trygg helhetslösning för både mindre och större projekt.

På Norregård i Älmhult är Stefan Thörnqvist väl hemmastadd. När vi möter honom är han i full färd med att måla om en hel 80-talsvilla invändigt. Detta är en del av de jobb han gör i sitt företag Målericompaniet – en personlig målarfirma.
– Jag växte upp här i närheten och minns när huset byggdes. Jag gillar den här typen av jobb, det blir en personlig kontakt med kunderna och jag får ofta fungera som bollplank när det gäller färgval. Det roligaste är ju när man är klar och får lämna över en fin bostad till en familj!

Tillbaka efter sjukdom

Stefan har drivit eget tidigare, men för sex år sedan ställdes allt på ända.
– Jag fick cancer och har gått igenom två tuffa behandlingar. Men det var då och nu är nu! Jag har jobbat som anställd ett tag, men blev uppsagd när corona slog till. Då kände att det är dags att starta eget igen.
Målericompaniet har lokaler centralt i Älmhult. I verkstaden tar Stefan bland annat emot fönster för renovering.
– Till skillnad från många andra målare tycker jag faktiskt att det är ganska kul att stå och måla fönster, skrattar han.
– Jag byter även glasrutor, så i stället för att lämna in dem till glasmästaren kan man komma direkt till mig.

Från linolja till sammetsbox

Som egenföretagare inom måleri är uppdragen varierande. Från moderna bostäder till kulturrenovering.
– Jag har gjort en hel del uppdrag med linoljefärg och olika naturfärger. Vi är inte bundna till några särskilda leverantörer, utan kan köpa in det som kunden önskar inom både färg och tapet. Ett uppdrag som var lite speciellt var när jag var i Köpenhamn med en känd designer för ett välkänt möbelföretag här i Älmhult. Vi gjorde en reklamfilm om när hon skulle inreda ett rum, och mitt uppdrag var att färgsätta känslan hon var ute efter. Hon ville skapa känslan av att gå in i en sammetsbox!

Nära kunderna

Stefan klättrar upp på stegen och fortsätter att spackla taket i villan på Norregård. Vitt kommer att dominera i de flesta rummen.
– Det är en bra idé att måla ljust när man flyttar in i en bostad, så hinner man känna in lite hur man använder rummen innan man sätter färg på hemmet. Jag tapetserar ju också, och har god kontakt med lokala hantverkare som jag gärna rekommenderar om någon särskild kompetens behöver anlitas under arbetets gång. En fördel med att vara egen är att man har direkt kontakt med kunderna – som anställd är det ofta en chef emellan som tar dialogen och sedan säger till målaren hur jobbet ska göras.

Text & Foto: erik@espressomedia.se

Tips: Läs om en annan målarfirma här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x