Espresso – Din lokala tidning
Matte jagar points

Matte jagar points

HUNDTANKAR. Nu går skam på torra land! Matte säger att jag har gått upp lite i vikt! Det är väl inte så konstigt? Jag är kanske dräktig och dessutom räknar matte points. Jag fattar inte vad hon menar med det men det innebär att hon lagar lika mycket mat som vanligt men äter bara hälften så mycket.

Husse “offrar” sig oftast men ibland får jag lite av det som blir över. Varje dag traggas det om points hit och points dit, husse surar lite för plötsligt är viss mat förbjudet i huset.
– Kan vi inte äta pizza nån dag, sa husse en kväll.
– Är du inte redig i huvudet, svarade matte, det är typ 2 dagars points i en pizza! Dessutom måste jag spara lite points var dag så att jag kan unna mig lite gott på helgen.

Låna points

Nu vet ju både jag och husse att matte brukar få ” låna” lite points vissa helger för att få ihop till allt gott hon vill ha.
– Det verkar ju gå bra för dig, sa husse när matte stod och svor åt vågen i badrummet. Det är ju tur att du inte jobbar som ekonom med det siffersinnet.
Då blev matte irriterad och sa att nu kunde han äta kycklingfilé och sallad tre dagar i rad.

Wizexkonsert

Denna helgen var matte i Knislinge Folkets park och lyssnade på musik med en grupp som heter Wizex. Hon var på så bra humör när hon kom hem och pratade på om hur bra det var och hur trevligt det var att träffa folk igen. Själv tycker jag det är rejält överskattat att träffa folk, jag nöjer mig med dom närmaste och lite hundkompisar.

Jag ska skärpa mig

För ett tag sedan var vi ute och promenerade när vi mötte en kvinna på rundan. I vanlig ordning fick jag ju skälla på kvinnan och visa att storleken inte har någon betydelse ( för det säger husse). Då sa kvinnan att hon tyckte att jag var mycket trevligare i tidningen än i verkligheten. Då skämdes matte.
Men nästa gång ska jag kanske skärpa mig och bara skälla lite när vi träffar någon okänd person på rundan.

Ha en trevlig vecka mina vänner!

Betty (och Susanne)

Här läser du förra krönikan om Betty.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x