Espresso – Din lokala tidning
Lasse fick ersätta Magnus Betnér

När Lasse fick ersätta Magnus Betnér

NÖJE. Jessica och jag hade precis träffats och tog en helgtripp till Stockholm. Övernattning, äta gott och gå och titta på Standup comedy. Det fanns ett ställe då som hette Café Tivoli som körde standup på lördagkvällar. Men först var det sushi, lite unikt på den tiden. Det blev ju japanskt öl och så måste man ju testa en saké. Ingen favorit!

Sen standup. Och här kommer berättelsen om när jag, Lasse fick ersätta Magnus Betnér. Eftersom jag varit med i branschen ett tag så gick Jessica och jag in bakom scen och hängde med komikerna; headliner den kvällen var Magnus Betnér. Dessutom var det en tjej som skulle göra debut. Hon hade vunnit en tävling för nya standupkomiker och som pris fick hon en scentid på café Tivoli. Hon hette Petra Mede.

Showstart med problem

Nåväl, tiden gick och det närmade sig showstart. Det fanns dock ett litet problem, Magnus hade inte dykt upp. Janne Westerlund, som drev klubben, hade ringt ett otal gånger men fick inte tag på Magnus. Alla skämtade om att jag kunde köra istället… ett skämt som, efterhand som tiden gick, blev mer och mer seriöst. Men jag hade ju tagit en öl och en saké och man ställer sig inte på scen med alkohol i kroppen, oavsett hur lite. Janne jagade förtvivlat Magnus men fick inget svar, han gick inte att nå på något sätt.

Blev stand-in

Helt plötsligt fanns det bara en lösning… jag fick ställa mig på scen i Magnus Betnérs ställe. Att stå på scen i hans ställe var ju inga problem, jag kunde få en publik att skratta och publiken fick sin standup, dock inte av en så namnkunnig komiker. Det som jag upplevde som jobbigast var att inte visa publiken att jag tagit alkohol.
Det var yttepytte lite och jag kände mig helt nykter men bara vetskapen om att jag druckit var jobbigt nog. Jag har nog aldrig varit så fokuserad på en scen någon gång, jag fick inte slinta på orden, allt måste vara perfekt. Och det fungerade otroligt bra, tack och lov.

Jessicas vägval

Petra Mede då? Ja, hon var väl ingen succé den kvällen. Det bevisades bland annat av Jessicas kommentar efteråt;
– Det där kan ju jag också göra!
Och det har ju Jessica gjort med den äran! Även om hon fortfarande väntar på att få leda Melodifestivalen…

Magnus Betnér, vart tog han vägen? Han var på BB! Han blev pappa den kvällen. Det känner jag var ett fullgott skäl att utebli. Dessutom fick ju jag några minuter i strålkastarens sken.

Lasse & Jessica

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x