Espresso – Din lokala tidning
Naturkartan finns nu även på engelska

Naturkartan finns nu även på engelska

Fritid. I somras lanserade Älmhults kommun Naturkartan. Här kan du lätt hitta utflyktsmål i närområdet, antingen när du sitter hemma vid köksbordet eller på plats ute i vildmarken.

– Allmänhetens intresset för friluftsliv stiger alltmer. Vi tryckte upp broschyren Cykla och vandra i Älmhults kommun år 2018, och den har vi fått trycka om tre gånger för att den har tagit slut. Naturkartan är nästa steg i utvecklingen, säger Johan Söderlund, destinationsutvecklare i Älmhults kommun. Och Naturkartan finns nu även på engelska.

En app för naturen

På kartan hittar du allt från kulturs­tigar till eldplatser, och genom att ladda ner appen hittar du lätt från din egen position när du är ute .
– Det är en tjänst där kommuner, destinationer och regioner i hela landet kan välja att ansluta sig. I appen kan man lätt utgå från sin position och hitta naturupplevelser inom tre mils avstånd till exempel.

Bidra med besöksmål

Naturkartan Älmhult har precis blivit översatt till engelska för att nå en bredare målgrupp. Nu jobbar man med att komplettera informationen i kartan för att få den så heltäckande som möjligt.
– Vi uppmuntrar kontakt från både privatpersoner och föreningar. Det kan gälla bilder eller nya utflyktsmål. När det gäller till exempel grillplatser anlagda av föreningar är det såklart viktigt att vi får veta att de kan nyttjas av allmänheten innan vi kan lägga till dem på kartan, säger Johan Söderlund.

Verktyg för utveckling

– Blickar man framåt så ser vi även att vi kommer att ha nytta av kartan på andra sätt. Exempelvis när vi diskuterar utveckling i samråd med övriga delar av kommunen, säger Johan Söderlund.
– Vi skaffar oss en överblick över det befintliga utbudet och ser lätt vilka områden som behöver utvecklas.

Text: Erik@espressomedia.se

Här hittar du naturkartan:
gå in på www.naturkartan.se/almhult eller ladda hem appen Sveriges naturkarta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x