Espresso – Din lokala tidning
Nicolas lever sin dröm som möbeltapetserare

Nicolas lever sin dröm som möbeltapetserare

NÄRINGSLIV. I Älmhult finns flera företag och butiker som har sin grund i hållbarhet, miljö och funktion. En av dem är Réconfort möbeltapetsering, som drivs av Nicolas Cortolezzis. Han kom till Älmhult med sin familj och jobb på IKEA. Men efter tre år på Hantverksakademin och praktik, så jobbar han nu med något som ligger närmare hjärtat.

Erfarenhet från möbler har Nicolas fått som produktutvecklare på IKEA. Men nu vill han jobba mer med händerna.
– Jag är designer i grunden och har fått mycket erfarenhet och möjligheten att utvecklas via IKEA. Möbeltapetsering är en del i min utveckling. Nu har jag en möjlighet att jobba med materialet utifrån service, inspiration och försäljning. Nicolas lever sin dröm som möbeltapetserare med andra ord.

Ett yrke med flera dimensioner

Yrket som möbeltapetserare är brett. Nicolas har specificerat sig inom några områden.
– Ja i grunden är det omklädning och renovering där jag utgår från komfort, skönhet och hållbarhet. Jag jobbar även med både traditionell och modern stoppning samt tillverkning av kuddar och plymåer. Men jag säljer också tyger och annat material.

Stort miljöintresse

Miljömedvetenheten ökar generellt. I Älmhult är det allt fler företag som jobbar med hållbarhet. Man ser möbler med mera ur ett längre perspektiv. Inte enbart att det är nytt och modernt.
– För mig utgår hantverket från hållbarhet. Jag vill kombinera det med mitt intresse och erfarenhet inom form, färg och funktion.

Spara eller slänga

En fråga vi alla ständigt ställs inför.
– Tänk med hjärtat, menar Nicolas. Man gillar en möbel av olika orsaker. Att ha en unik möbel är också en anledning. Tänk också på att äldre möbler ofta är gjorda av bra material som är värda att reparera och bevara.
Nicolas påpekar också vikten av hållbarhet. Att renovera innebär att vi samtidigt gör en investering i framtiden.

Trivs i Älmhult

Nicolas är från Schweiz (Lausanne) men trivs nu fantastiskt bra i Älmhult med sin fru och två döttrar.
– Det är ett lagom stort samhälle som erbjuder allt det vi söker. Skolor och aktiviteter för hela familjen. Här finns också många andra personer och företag som jobbar på samma sätt som jag. Så vi inspirerar och hjälper varandra. Visst kan det ibland vara billigare att köpa nytt, men att bevara något du gillar – ger dig mer.

Text: johnny@espressoreklam.se

Fotnot: Här kan du läsa om en annan möbeltapetserare vi skrivit om.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x