Espresso – Din lokala tidning
Säsongsstart på Östra Göinge Golfklubb

Säsongsstart på Östra Göinge Golfklubb

– nu med Café Haack som restaurang

FRITID/NÄRINGSLIV. Lagom till påsk är det dags för golfsäsongen att dra igång. För Östra Göinge Golfklubb i Knislinge innebär det även ett nystartat samarbete med Café Haack, som under mars månad flyttat sin verksamhet till golfklubben.

Det är säsongsstart på Östra Göinge Golfklubb. För att överleva måste man utvecklas och det har klubben tagit fasta på. De har arbetat med olika förbättringar av bana och faciliteter. Bland annat har en ny kiosk med pergola byggts på banan och även drivingrangen har gjorts om.
– Den är av högsta klass nu och vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen med förbättringar, berättar ordförande Henry Gustavsson som ser golfbanan som en viktig tillgång för kommunen och turismen.
– Vi är intresserade av ett stort flöde med folk till klubben och banan, fortsätter Henry och konstaterar att ett viktigt led i det är samarbetet med Café Haack som flyttat in i klubbhuset under mars månad.

Köpenhamnscafé

Restaurangen är nu inredd som ett “köpenhamnscafé” med bilder på Kim Larsen, Den lille havfrue, äldre tiders Carlsbergsreklam och andra danska attiraljer. Och givetvis fortsätter Annegrethe Haack och Michael Reinholdt Jonsson här att servera sina populära smörrebröd.
– Ja, Annegrethe och jag fortsätter med smörrebröden och vi kommer att ha en kock till att laga varm mat, även det i ett danskt koncept, berättar Michael.

Säsongsstart på Östra Göinge Golfklubb
Caféet på golfklubben är stylat som ett Köpenhamnscafé.
Förbättringar

Flytten från Broby till Knislinge innebär mycket bättre möjligheter för caféet som tidigare haft begränsat utrymme.
– Här i Knislinge har vi ett fantastiskt stort utrymme med många sittplatser både inne och utomhus och det känns väldigt roligt. Det är mycket större än vi är vana vid så när vi fick förfrågan från golfklubben kändes det helt rätt. Den här lokalen är så mycket bättre och vi har även kunnat söka alkoholtillstånd nu. Vi tror och hoppas att våra gamla kunder kommer att hitta till oss även här, säger Michael.

Win win

Caféet utökar sina öppettider något för att anpassa sig till golfgäster och kommer att hålla öppet till kl. 18 på kvällarna. Måndagar tar Annegrethe och Michael ledigt men det kommer att finnas annat ätbart på caféet.
Både caféägarna och golfklubbens styrelse tror på en win-wineffekt framöver, då de alla önskar ett stort flöde av folk till klubben. Eller som en förväntasfull Henry Gustavsson säger:
– Det har varit viktigt för oss att hitta en ny form av servering som kanske till och med kunde ha öppet året runt. Därför känns det genialt med Café Haack som restaurang här. Vi tror det blir ett riktigt lyft!

Text: jessica@espressomedia.se
Foto: privat

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x