Espresso – Din lokala tidning
Sjätte hembesöket i Växa Tryggt

Sjätte hembesöket i Växa tryggt

BARN & FAMILJ. Idag är det dags för det sjätte och sista hembesöket i Växa tryggt. Dina föräldrar upplever att det varit skönt med de extra hembesöken och att veta vilka personer inom de olika verksamheterna som de kan vända sig till med sina frågor.

Du och dina föräldrar kommer att fortsätta att träffa barnhälsovårdssköterskan på BVC även efter det sjätte hembesöket i Växa Tryggt. Och ni vet att föräldrastödjaren har sitt rum i samma hus. Du har blivit 15 månader och växlar mellan att gå några steg och krypa.

Dina föräldrar har börjat att arbeta igen och du har börjat förskolan. Du gillar din förskola och de som är där. Det händer mycket under en dag på förskolan. Du leker både inne och ute, det är flera barn där och du får många intryck.

Du vill ofta vara i sandlådan och korgen med bollar är också en favorit. När dina föräldrar hämtar dig efter en dag på förskolan så behöver du en lugn stund tillsammans med en av dem eller båda. Ni brukar läsa en stund, äta lite frukt och mysa. Du förstår flera ord och du blir glad när ni går till biblioteket.

Du sover bra ibland men ibland vill du inte sova alls. Dina föräldrar säger till barnhälsovårdssköterskan att det blivit bättre sedan ni börjat göra likadant varje kväll. Det kallas visst rutiner. Tandborstning är en rutin som ni har både morgon och kväll.

Dina föräldrar gillar att kramas och då vill du oftast vara med. Dina föräldrar säger att du själv bestämmer över dina kramar.

Text: Eva Ågran, Familjecentralen i Osby

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x