Espresso – Din lokala tidning
Succé för ny padelhall i Glimåkra

Succé för padelhall i Glimåkra

SPORT/FRITID. På drygt tio år, då den första Padelbanan byggdes, har det blivit ytterligare ca 400 och takten ökar. Intresset är stort i alla åldrar vilket innebär en fortsatt expansion. Det betyder samtidigt att även små orter kan ha en egen padelhall. Senast i raden av öppningar är Glimma Padel, som nu har en hall med 4 banor, varav en är för singelspel.

Succé för padelhall i Glimåkra. Ja, så blev det. Initiativet kommer från några lokala företagare och Glimåkra IF. Byggare är Oscar Brandting, som även byggde hallen i Osby. Just nu är hallen under test då Sparbanken Göinge tillsammans med Glimma Padel gått in och sponsrat banorna för sportlovslediga barn och ungdomar. Mottagandet och intresset var större än förväntat. Under hela veckan har det varit fullt mellan 09-16. Succé för padelhall i Glimåkra.

Unikt område

Glimma Padel är placerad på Trollacenter och förstärker därmed områdets unika erbjudande. Här finns en fantastisk variation av fritidsaktiviteter året runt. I somras invigdes Trollabackarna med trollstig och ny märkning. Planer finns även på en höghöjdsbana med zipline. Tillsammans med exempelvis ishall, fotbollsplan, bad och skatebordramper så har Trollacenter växt till en ny nivå.

Glimåkra IF driver hallen

Padelhallen ägs och drivs av lokala företagare och Glimåkra IF. Ett unikt samarbete i syfte att även utveckla föreningslivet. Hallen är helautomatisk från bokningssystem med kod för öppning och belysning. På plats finns automater för rack, bollar, snacks och dryck. Hallen innehåller även en golfsimulator och möjligheter till att kombinera aktivitet med konferens. Föreningen sköter städning, spritar och håller koll på anläggningen.

Text: johnny@espressoreklam.se
Foto: Erik Johannesson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x