Espresso – Din lokala tidning
Tredje hembesöket i Växa tryggt

Tredje hembesöket i Växa tryggt

BARN&FAMILJ. Tiden går fort när man är lycklig säger dina föräldrar. Det händer nya saker varje dag och du växer och utvecklas.

Vid det tredje hembesöket i Växa tryggt så utforskar du omvärlden med en fyra månaders bebis nyfikenhet. Du smakar gärna på allt du hittar och du gillar särskilt de små lapparna med tvättråd som är fastsydda i mjukdjuren. Du ligger på golvet både på ryggen och på magen.
När du ligger på magen säger mamma ibland att det ser ut som du gör yoga när du lyfter på huvudet och trycker ifrån med armarna.

Dina föräldrar har träffat föräldrastödjaren och tyckte det var skönt att prata, de fick med sig lite förslag och har använt det som passade dem.
Det är dags för nästa besök, det tredje hembesöket i Växa tryggt och barnhälsovårdssköterskan och föräldrastödjaren kommer. Dina föräldrar berättar stolt om alla dina framsteg och att de hittat lite rutiner i vardagen som underlättar.

Föräldrastödjaren har med sig en bok till dig och ni lägger er på golvet och läser. Du skrattar högt när ni ska knacka på dörren i boken och du lyssnar uppmärksamt på berättelsen och jollrar till svar.

Du får också en egen tandborste och en liten tub med tandkräm. Det kliar i din mun och den första tanden är på väg.
Barnhälsovårdssköterskan säger att bebisar kan födas med tänder. En del får tänder först när de är över året.

Du och dina föräldrar blir inbjudna till föräldragrupp på BVC och babycafé på Öppna förskolan. Det verkar spännande.

Eva Ågran
Samordnare, Familjehuset Osby

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x