Espresso – Din lokala tidning
Vildsvin på menyn

Vildsvin på menyn

Hösten är här och jaktsäsongen har börjat, vad passar då inte bättre än att tillaga något från det vilda. Vildsvin på menyn är en riktig höjdare. Är du inte själv jägare så finns vildsvinskött att köpa i en del affärer och gårdsbutiker, eller kanske du känner någon jägare som kan erbjuda en köttbit!!

Vildsvinsbiffar à la Ekeshult

4 portioner

Annons
banner cx 60

600 g vildsvinsfärs
2 ägg
1 dl grädde
3 kokta pressade potatisar
1 stor finhackad gul lök
salt
malen vitpeppar
smör till stekning

Vildsvin på menyn

Sås:
Kantareller el. trattkantareller
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
salt, vitpeppar, soja

Gör så här:

Blanda ingredienserna till färsen. Smeten skall ej vara för lös!
Smält smör i en stekpanna och forma biffarna ca. 2-3 cm tjocka.
Stek tills biffarna är gyllenbruna på båda sidorna. Krydda med extra salt o peppar.

Smält smöret till såsen i en liten kastrull. Fräs svampen tills det ”knäpper” i den. Pudra därefter över mjöl, rör om och häll över grädden.
Tillsätt kryddor och soja låt såsen koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda ett par minuter.
Servera biffarna med sås, kokt eller stekt potatis, rårörda lingon och ättiksgurka.
Till detta kan man gärna dricka ett kraftigare rödvin eller en god öl.

En fortsatt fin höst!

Annons
banner cx 60

Åke i Ekeshult, Husmanskostens Vänner

Här hittar du fler recept med smak av skogens skörd.

Relaterade inlägg

Vodka

admin

Häxkitteln gör magiskt mustig dryck

Johnny Billinger

Gin – en överlevare bland spritsorter

admin

Tillverkning av likörer

admin

Likör är spritvärldens karamell

admin

Från industrigrappa till grappa aromatica

admin

Grappa – Italien på flaska

admin

Klassisk svensk sommarmat

admin

Grappa och Limoncello

admin
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x