Espresso – Din lokala tidning
Unga politiker som tar för sig

Unga politiker som tar för sig

VALET- 2022. Återväxten av unga politiker har för de flesta partier varit ett problem. Vi startar nu upp vår bevakning inför valet 2022 och kommer därför att visa fram politiken från lite olika håll. Först ut är ett gäng unga engagerade politiker med stora ambitioner.

I KDU nordöstra Skåne finns unga politiker som tar för sig. Här har sex personer mellan 17 – 25 år valt att engagera sig politiskt. Varför det blev Kristdemokraterna och KDU skiljer sig lite åt men grunden har de gemensamt.
– Ja en gemensam nämnare är nog den kristdemokratiska politiken, berättar Paula Bon, ordförande i lokala ungdomspartiet.
Alla är överens om att de drivs av att skapa förändring. Att kunna påverka och göra skillnad.
Viktigt har även varit att umgås och samtala med andra likasinnade. Specifika samtalsämnen är migration, försvar, sjukvård, polis, trygghet och åtgärder mot brottslighet. Samtliga är engagerade i lokala frågor som bostäder till hemlösa i Hässleholm.

Vänner för livet

KDU startade upp för två år sen. Även om upptagningsområdet är nordöstra Skåne, så har de sitt huvudsäte i Hässleholm.
Ungdomar har på flera sätt mer åsikter idag än någonsin tidigare. Det är lätt att ta del av information via Internet men också att dela med sig via sociala medier. Men det är ett långt steg från en åsikt till ett politiskt engagemang.
– Många ungdomar förknippar nog all politik med stela partiledardebatter på TV. För oss innebär det även engagemang och sammanhållning. Något som ger oss vänner för livet.
De är alla samstämmigt eniga om att engagemanget ger dem en helt unik möjlighet att påverka både kommunen och landet de lever i.

Måste synas mer

En stor del av ett ökat intresset för KDU – har varit engagemanget hos medlemmarna. De har alla varit flitiga med kampanjer och följt upp allt intresse. De har genomför personliga träffar, fikat och på så sätt även lyckats få med lite kompisar.
Många unga vill i grunden engagera sig mer, men de behöver lite hjälp i starten. Man vet inte riktigt vad det innebär att vara partipolitiskt engagerad. Ungdomsförbunden syns för dåligt i de sammanhang där unga befinner sig. Där har alla partier en viktig uppgift att jobba med.

Text: johnny@espressoreklam.se
Bild: privat

En annan artikel om politiker hittar du här.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x